Bijzonder ontbijt voor leerlingen Nieuwe Veste

STEENBERGEN – Alsof het kerst was; zo mooi zagen de leerlingen van groep 5 en 6 van basisschool 'De Nieuwe Veste' uit Steenbergen er vanmorgen uit. Niet voor niets, want de kids waren uitgenodigd om aan te schuiven bij het Burgemeestersontbijt in het gemeentehuis van Steenbergen. Het bammetje met de burger wordt in 225 gemeenten in Nederland georganiseerd tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt.

Zestien leerlingen van De Nieuwe Veste viel de eer dit jaar te beurt om met burgemeester Vos een ontbijtje te nuttigen. Net als de kinderen, was de eerste burger eveneens op zijn paasbest. Hij had voor de gelegenheid zelfs zijn ambtsketting omgehangen. Maar Vos had dan ook wel een officieel nieuwtje te vertellen. De gemeente Steenbergen doneert namelijk 400 euro aan de Linda Foundation. Deze stichting zorgt ervoor dat tweeduizend gezinnen die in armoede leven een extraatje krijgen in de dembermaand zodat zij letterlijk en figuurlijk uit kunnen pakken.

De symbolische cheque die bij dit bedrag hoort, lag verstopt onder de placemat van Bjorn die hem met zichtbaar plezier teruggaf aan de burgemeester. Tijdens het daaropvolgende ontbijt lieten de kinderen zich het brood van 't Bakhuys goed smaken en gingen zij ondertussen een geanimeerd gesprek met de burgemeester aan. Het ontbijt had wat hen betreft wel uren mogen duren. Want alles is natuurljk beter dan 'gewoon' school.

Foto's Dasja Abresch©Steenbergse Courant