Bijna 5000 kilo rommel opgeruimd

STEENBERGEN – Bij de acties die van 8 tot en met 19 maart in de gemeente Steenbergen zijn gehouden in het kader van de landelijke Opschoondag is alles bij elkaar welgeteld 4925 kilo (zwerf)afval opgeruimd.

Nergens in Nederland kwamen zoveel vrijwilligers voor dit doel in actie als in Steenbergen. Maar liefst 1370 kinderen en volwassenen gingen het rondslingerende vuil te lijf. En niet zonder resultaat dus.

De Fatimaschool in De Heen ruimde 25 kilo zwerfafval op, de Dinteloordse basisscholen Groen van Prinsterer, Petrus en Paulus, en De Regenboog waren samen goed voor 440 kilo. De Zonnebergschool en de Dorpsraad in Kruisland 'verzamelden' 360 kilo, basisschool Merijntje in Nieuw-Vossemeer 320 kilo en de bewoners van de Moorseweg en omstreken maakten Nieuw-Vossemeer ook nog eens 220 troep lichter.

In Welberg lieten de Dorpsraad en basisschool Pius X 160 kilo noteren. In Steenbergen vergaarden de leerlingen van 't R@velijn 220 kilo, de Nieuwe Veste 320 kilo, wijkvereniging 't Drievierde 40 kilo, bij Albert Heijn verdween 20 kilo in de vuilniszakken en sv Diomedon haalde 80 kilo op. De grootste klapper kwam van de Wildbeheereenheid Steenbergen e.o.: 2720 kilo.

Vorig jaar bedroeg de 'opbrengst' trouwens bijna 8000 kilo. Hieruit valt af te leiden dat er sindsdien sowieso al minder zwerfafval in het milieu terecht was gekomen. De Opschoondag is dan ook niet alleen bedoeld om puin te ruimen, maar ook om voor bewustwording te zorgen.