Bijna 300 deelnemers aan Goede Doelen wandeltocht

STEENBERGEN – Het was inmiddels de zesde wandeltocht die het Roparunteam Door Dik & Dun in samenwerking met wandelsportvereniging De Blaar vandaag organiseerde. En de organisatie mocht zeker niet klagen. Een prima wandelweertje trok 295 liefhebbers. Daarmee werd het aantal van vorig jaar met 25 verbeterd.

Er kon worden gewandeld over vier afstanden: 5, 10,15 en 25 kilometer. De wandelaars voor deze laatste afstand gingen vanochtend het eerst van start. De meeste deelnemers kwamen van buiten de gemeente Steenbergen en waren ervaren liefhebbers. Zij liepen door het Oudland richting Moerstraten en keerden via het Westland terug naar Steenbergen. In wijk Noord-Oost konden de deelnemers genieten van een smakelijke pannenkoek die bij de stempelpost op Vlamingvaart werd gebakken. Ook de wandelaars die deelnamen aan de 15 kilometer aten daar hun pannenkoek. Niet voordat ze via Welberg, Waterhoefke en het Westland hun route hadden gelopen. Dat zelfde gold voor de twee kortste afstanden, die bleven in de buurt van de kern Steenbergen en deden eveneens de Vlamingvaart aan.

Nog één activiteit voor de Roparun

“De Goede Doelen wandeltocht is al met al uitstekend verlopen”, concludeerde Iwan Damen van Door Dik & Dun na afloop. Het Roparunteam kijkt nu uit naar de volgende activiteit. Dat is de inmiddels traditionele kassenloop die op dinsdag 17 april plaatsvindt. Het is de laatste activiteit voor de Roparun, die in het Pinkerweekend – 20 en 21 mei – wordt gelopen.

Foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl