Bijeenkomsten Vrijwilligers Informatie Punt: ‘Op weg naar vrijwilligerswerk’!

STEENBERGEN – Speciaal voor inwoners van de gemeente Steenbergen die er over denken of vrijwilligerswerk iets voor hen is, organiseert het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) drie bijeenkomsten om hen een juiste keuze te laten maken.

“Het programma ‘Op weg naar vrijwilligerswerk’ is er voor mensen die op zoek zijn naar een leuke en/of zinvolle invulling van hun tijd en voor mensen die zonder werk zijn gekomen of door omstandigheden of beperkingen (tijdelijk) niet aan betaald werk kunnen komen. Maar ook voor mensen die vinden dat het echt tijd wordt om iets te gaan doen, zowel voor zichzelf als voor anderen”, zo vat het VIP de doelstelling van het programma samen.

Als voordeel van het doen van vrijwilligers werk noemt het VIP dat dit positieve energie geeft. En dat het een mogelijkheid is om interessante werkervaring en contacten op te doen en mensen te ontmoeten. “Vrijwilligerswerk houd je scherp en actief. Bovendien doe je zinvol werk en de waardering die je ervoor krijgt is onbetaalbaar”, aldus het VIP.

Het programma omvat een serie van drie bijeenkomsten. Daarin wordt gezocht naar mogelijkheden en interesses, maken deelnemers kennis met het aanbod van vrijwilligerswerk in Steenbergen en omgeving en worden ze begeleid naar een concrete activiteit.

De bijeenkomsten worden gehouden bij de Vraagwijzer aan de Fabrieksdijk in Steenbergen op drie donderdagmiddagen op 15 februari en 1 en 8 maart 2018 van 13.30-15.30 uur.

Deelname is gratis. Aanmelden kan via VIP Steenbergen: e-mail: info@vipsteenbergen.nl

of telefoon: 06 34 738 383.