‘Bij Marieke de kapper & de winkel’ helemaal vernieuwd

NIEUW-VOSSEMEER – De vele enthousiaste reacties die ze van haar klanten krijgt, bevestigen voor Marieke Visser dat ze afgelopen voorjaar de juiste beslissing heeft genomen door haar zaak aan de Voorstraat in Nieuw-Vossemeer, waar ze 7,5 jaar geleden begon, grondig te verbouwen.

‘Bij Marieke de kapper & de winkel’ mag dan ook gezien worden. Van de twee oorspronkelijke panden is nu echt één grote ruimte gemaakt, waarbij de kapsalon en de winkel van plaats zijn verwisseld. ,,Op die manier kon ik de kapsalon praktischer inrichten. Er zijn nu zeven kapstoelen, dat waren er eerst vijf, en de zwenkarmen zijn vervangen door drie vaste wastafels,’’ vertelt de eigenares.

Met als gevolg dat de klanten tijdens hun behandeling op een vaste plek kunnen blijven zitten. ,,Dat geeft veel meer rust en het is voor ons ook heel prettig werken. Voorheen was het af en toe net zo’n stoelendans hier. We zijn inmiddels elf weken geleden heropend en er wordt alleen maar positief gereageerd. Iedereen vindt het prachtig geworden.’’

‘Dorpse sfeer’

Dames, heren en kinderen kunnen in de kapsalon terecht. Zo’n zestig procent van alle klanten komt uit Nieuw-Vossemeer zelf, het overige deel uit Steenbergen, Bergen op Zoom, Roosendaal en meer omliggende plaatsen. ,,De nieuwe snelweg is voor ons wat dat betreft echt een uitkomst. Mensen van buitenaf kunnen hier nu veel makkelijker komen, gratis parkeren, en de dorpse sfeer waarderen zij ook heel erg. Ik ben er dan ook trots op dat dit in Nieuw-Vossemeer kan. Het mag dan geen A-locatie in een grote stad zijn, maar daar was ik ook niet naar op zoek.’’

Sterk team

,,Professionaliteit in een omgeving waar mensen zich lekker thuis voelen, dat is mijn voornaamste doel. Even er tussenuit, een momentje voor jezelf. Met als sterkste punt een team dat elkaar versterkt en altijd voor een gezellige sfeer zorgt.’’

‘Bij Marieke’ zijn drie kappers en drie leerlingen (van het eerste t/m het derde leerjaar) actief. Als erkend leerbedrijf, steken de eigenares en haar medewerksters graag veel energie in de leerlingen van de kappersopleidingen.

Visagie voor bruiloften en andere feestelijke gelegenheden

,,We volgen sowieso allemaal trainingen, om onszelf voortdurend te verbreden en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied. Ook geven we zelf workshops op het gebied van haar en make up.’’

Qua kappersproducten, worden bij Marieke hoofdzakelijk de merken Fudge en Schwarzkopf gebruikt. Qua make up geldt Pupa als ‘huismerk’, zowel in de verkoop als bij het vele visagie-werk ten bate van bruiloften en andere feestelijke gelegenheden.

Als volleerd kleurconsulent, weet Marieke Visser precies welke haar- en make up-kleuren het best bij haar klanten passen, zowel ten aanzien van de huid als de uitstraling. Daarnaast heeft één van haar medewerksters zich verdiept in (het behandelen van) haar- en hoofdhuidproblemen.

Van top tot teen

Wie zich ook nog modieus wil uitdossen, is bij Marieke eveneens aan het juiste adres, voor o.a. sieraden, shawls, tassen en bovenkleding zoals poncho’s en vesten. ,,Je kunt je bij ons van top tot teen mooi laten maken en aankleden, alleen je broek moet je zelf meebrengen,’’ besluit de eigenares lachend.