Bier-banieren koppelen lokale bierbrouwers aan de Steenbergse geschiedenis

STEENBERGEN – “Een mooie manier om het lokale bierbrouwen weer te koppelen aan onze historie. Steenbergen had in vroegere jaren uitstekende bierbrouwers en zorgt er met de komst van nieuwe lokale brouwers voor dat dit ambacht nieuw leven is ingeblazen. Onze stadsherauten kunnen er tijdens hun rondleidingen alles over vertellen”. Wethouder Esther Prent is er enthousiast over. Beelden van deze historie zijn nu te zien op drie bierbanieren die deze middag (vrijdagmiddag) zijn ‘onthuld’ op de Markt.

“Wij zijn als het Platform Kunst en Cultuur blij met de sponsoring die we voor deze nieuwe banieren kregen. De bier-banieren zijn een idee van hobbybrouwer Cees Theunis, Martijn Hagens en René de Koning. Zij opperden dit tijdens het laatst gehouden Bierfestival Steenbergen en hebben een belangrijke sponsorbijdrage geleverd. Onze regio kent een lange traditie van het bierbrouwen, die is nu door Jan Flinkenflögel uitgebeeld in zijn ontwerp voor de drie banieren”, vertelt Claudia de Groen van het Kunst en Cultuur Platform.

Natje, geen droogje

De onthulling ging helaas gepaard met een portie regen en wind. Voor wie van een natje houdt is dat geen probleem, maar de bier-liefhebbers vonden het heel plezierig om aansluitend aan de onthulling een smakelijk biertje te drinken in Grand Café de Keuning. Zonder regen, lekker droog en genieten van bijzonder bier.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl