Bibliotheek Steenbergen zegt huur op: toekomst nog onduidelijk

STEENBERGEN – De bibliotheek Steenbergen kan de huur van het pand aan de Blauwstraat niet meer opbrengen. Daarom is de huurovereenkomst per 31 december dit jaar opgezegd. Om te zorgen dat inwoners toch bij de bieb terecht kunnen, heeft de gemeente een tijdelijk huurcontract met de bibliotheek gesloten. Tot augustus 2020 kan de bibliotheek openblijven voor het symbolische huurbedrag van 1 euro. Over wat er daarna gaat gebeuren is nog geen besluit genomen, zo meldt verantwoordelijk wethouder Esther Prent.

Dit nieuws kwam naar voren uit de begroting die maandag is gepresenteerd door het college. De stopzetting van de huurovereenkomst betekent een kostenpost voor de gemeente van 35.000 euro.

De gemeenteraad heeft in januari 2018 een nieuw bibliotheekbeleid vastgesteld waarbij is besloten op iedere basisschool een vestiging van de Bibliotheek op School (dBoS) in te richten. Dat is inmiddels gebeurd op de drie scholen in Dinteloord, de andere zes scholen volgen in 2020. Daar is 167.000 euro voor nodig en daar moet de raad nog haar goedkeuring aan geven. Het geld is nodig voor de aanschaf van boeken, meubilair en inrichting. 

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl