Bezoekers Volhardingconcert kunnen jackpot winnen

STEENBERGEN – Dit jaar belooft het traditionele jaarconcert van Volharding een waar spektakel te worden, waarbij bezoekers de kans lopen miljonair te worden. Niet voor niets namelijk is het thema dit jaar ‘Jackpot’. Het concert is op 9 en 10 december in ontmoetingscentrum ‘t Cromwiel. De kaartverkoop gaat van start.

Dirigent Walter Siol ziet het helemaal voor zich. Een bezoeker die geniet van het spectaculaire Volharding jaarconcert en die vervolgens als miljonair het nieuwe jaar in gaat. “Dat kan zeker. Maar hoe dat kan, houden we nog even geheim”, aldus de gedreven dirigent. 

Solo en Rijkdom

Over het komend concert wil Siol wel kwijt dat Volharding een oud-trompettist te gast heeft. Niels van Willigen speelde een jaar of vijf geleden nog in de harmonie en vertrok vanwege een studie aan het conservatorium. Hij zal nu tijdens het jaarconcert een aantal solopartijen voor zijn rekening nemen. Op het programma staan een aantal muziekstukken die rechtstreeks verwijzen naar het fortuin dat met de jackpot kan worden vergaard. Zo zullen stukken uit Fiddler on the roof ten gehore worden gebracht, waarbij ‘If I were a rich man’ zeker niet ontbreekt. Maar ook ‘Hey big Spender’ en Pink Floyds ‘Money’ staan op de speellijst.

Aantrekkelijk programma

“Het wordt opnieuw een concert dat het publiek zeker zal vermaken”, zo is de overtuiging van Walter Siol. Zaterdagavond treedt tussen 19:30 en 22.30 uur het Klein Orkest voor het voetlicht. Dat staat onder leiding van Bas Abbenhuis. Ook Jong Volharding en het Harmonie Orkest zullen onder directie van Walter Siol hun beste muzikale kunnen tonen en de Big Band onder leiding van Daan Bogers speelt samen met het Harmonie Orkest om vervolgens met eigen repertoire verder te gaan.

Zondagmiddag vervolg

Zondagmiddag is het de beurt aan de Spelenderwijs orkesten onder leiding van Claudia de Groen en Marco Brok. Zij worden gevolgd door de Muzieketiers waarbij Ilja van Treijen dirigeert, de Muziekmaten onder leiding van Claudia de Groen en Jong Volharding onder leiding van Walter Siol.

Toegangskaarten

Kaarten kosten 7,50 per stuk. Ze zijn verkrijgbaar bij Primera De Gilles en aan de zaal. Ook zal Albert Heijn Achterberg in november een leuke actie draaien, waarbij in de te winnen boodschappenmanden ook toegangskaarten voor het concert zijn gevoegd.