Bezoekers moeten nog wennen aan beperkte zwemmogelijkheden buitenbaden

STEENBERGEN – DINTELOORD – Zowel de badchefs Leo Holierhoek van De Meermin als Stefan van der Pluim van zwembad Aquadintel zijn blij dat hun baden de mogelijkheid van vrij zwemmen en banentrekken kunnen aanbieden. Weliswaar zorgen de tijdsblokken waarmee moet worden gewerkt voor een beperking, maar ‘iets is beter dan niets’, zo is het idee. “Wel is het behoorlijk wennen geblazen”, zo is de ervaring.

Want het blijkt dat het moeten reserveren niet voor alle zwemliefhebbers even uitnodigend is. “Toch is het reserveren best gemakkelijk. Eén keer een eigen account aanmaken en vervolgens het meest passende tijdsblok reserveren. Moeilijk is het zeker niet”, zo vinden beide badchefs.

“Beschikbare tijd zo goed mogelijk invullen”

“Ik begrijp heel goed dat niet iedereen enorm enthousiast is over de verplichting om vooraf te reserveren. Maar we moeten met elkaar de sportiviteit opbrengen en de beschikbare tijd samen invullen. Onze teams en gemeente Steenbergen doen er alles aan om mensen zoveel als mogelijk de kans te geven om ondanks de coronamaatregelen toch zo goed als mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden die er nu zijn”, stelt Leo Holierhoek. Hij legt uit dat er bewust een splitsing is gemaakt van de tijdstippen waarop zwemlessen en recreatief zwemmen mogelijk is. En hij verhaalt over de inspanningen die zijn geleverd om de bezoekers zoveel als mogelijk en zo veilig mogelijk te laten zwemmen. “Het is een heel gepuzzel en daardoor een pittige tijd. De onzekerheid over hoe alles zal gaan maakt het eveneens niet gemakkelijk. “Overigens mogen we – ondanks corona – zeker niet klagen over de deelname aan zwemlessen. Er is dit jaar een uitstekende belangstelling van lesklanten”, aldus Leo Holierhoek.

Ook collega Stefan van Aquadintel is daarover positief. “We hebben ruim 120 lesklanten en zijn daar heel blij mee”, zo laat hij desgevraagd weten. En ook in Dinteloord is het wennen aan het reserveringssysteem. Net als in De Meermin zijn de blokken nog niet vol en kunnen nog volop zwemmers terecht. In Steenbergen kunnen per tijdsblok 158 bezoekers reserveren, in Dinteloord zijn er dat 80 per tijdsblok. “We hopen dat er snel wat verruiming van de tijdsduur kan plaatsvinden. Want bezoekers vinden anderhalf uur wat te kort, als is er overwegend wel begrip voor de situatie”.

Glijbaan

In De Meermin is het extra genieten geblazen op de nieuwe glijbaan. “We ontvangen heel positieve reacties. De glijbaan is echt een trekker”, vertelt Leo Holierhoek.
De glijbanen zijn uitvoerig getest en de feestelijke opening ervan is aanstaande. Gemeente Steenbergen laat weten dat die zal plaatsvinden op donderdag 25 juni om 10:45 uur. Naast wethouder Ester Prent zullen ook leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen in Steenbergen, Kruisland, Nieuw-Vossemeer en Welberg aanwezig zijn. Zij mogen vanwege de opening vrij-zwemmen en kunnen dan de glijbanen eens goed uittesten. Voorwaarde is wel dat alle bezoeker boven de 12 jaar anderhalve meter afstand houden en dat belangstellenden zich conform de richtlijnen van het RIVM vooraf aanmelden via het mailadres: communicatie@gemeente-Steenbergen.nl.

Foto’s zwembad: Thomas Weezenbeek – Foto’s badmeesters en tekst: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant | KijkopSteenbergen.nl