Bewoners Hof van Steenbergen krijgen AED-cursus

STEENBERGEN – Kees-Jan Langenberg meldt de redactie van Steenbergse Courant dat Hof van Steenbergen – een wijkje dat ligt aan de Burgemeester van Loonstraat – verder gaat dan de realisatie van een BuurtAED via crowdfunding. Een grote groep bewoners heeft zich inmiddels aangemeld voor een cursus reanimeren die ze gratis kunnen volgen.

Initiatiefnemer Langenberg, die eerder de BuurtAED-actie startte, heeft zijn netwerk aangeboord en kreeg een toezegging van Erik Mathijssen van ‘ReanimeErik’. Dit is een ervaren ambulanceverpleegkundige uit Zwijndrecht, die naast zijn dagelijkse werk ook reanimatietrainingen geeft. De animo van buurtbewoners op het voorstel voor de cursus was overweldigend en nadat 18 bewoners zich hadden aangemeld (van de 25 huishoudens in Hof van Nassau) bleek een tweede instructeur nodig. Ook die werd gevonden. Als tegenprestatie voor hun inzet krijgen de instructeurs van Kees-Jan Langenberg – die motortrainingen geeft – een voortgezette motortraining aan geboden.

‘Hartveilige plek’

Na  reanimatietraining kunnen de deelnemers zich aanmelden voor het HartslagNu platform van burgerhulpverleners. Langenberg: “Ik ben echt trots op de betrokkenheid van de buurtbewoners! Ik denk dat er straks geen ‘hartveiligere’ plek in Steenbergen te vinden is. Hopelijk is dit initiatief een voorbeeld voor andere wijken.”

Cursusruimte nodig

Binnenkort wordt de cursusdatum gepland. “Nu nog op zoek naar een geschikte ruimte. Achttien mensen wordt erg krap in mijn woonkamer. Misschien heeft de gemeente nog een mooie ruimte voor ons beschikbaar?”