Bewoners, exploitanten en organisatie tevreden over Kruislandse kermis 2.0

KRUISLAND – De Kruislandse Kermis 2.0 die afgelopen weekend voor het eerst werd gehouden, is volgens de stichting Vrienden van Kruisland goed ontvangen. “Ondanks het slechte weer kijken de bewoners, de kermisexploitanten en wij terug op vier hartstikke positieve dagen,” aldus een tevreden Edwin Maas, woordvoerder van de stichting.

De Vrienden van Kruisland is een initiatief van Maas, tevens eigenaar van café-restaurant De Commerce. “De kermis in Kruisland bloedde dood. Vorig jaar stonden er nog maar twee attracties en de organisator kondigde aan ermee te stoppen. Maar ik vind dat een kermis erbij hoort op een dorp. Wie heeft daar nu geen fijne jeugdherinneringen aan? Vooral voor de allerkleinsten is het geweldig leuk vermaak en voor die leeftijdsgroep is al niet veel te doen op een dorp.”

Applaus

Wethouder Willy Knop van de gemeente Steenbergen opende afgelopen vrijdag de Kruislandse Kermis 2.0. Hij vroeg alle aanwezige kinderen om een hartelijk applaus voor Maas en Dauphin. “Zonder hen was er geen kermis meer geweest. Moet je nu eens kijken wat er staat. Het is gewoon fantastisch.”
Na de officiële opening vond de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd plaats die onder de leerlingen van de Zonnebergschool was gehouden. Bregje Bogers was de grote winnares. Geen enkel kind bleef met lege handen achter want voor allemaal was er een gratis toegangskaartje voor één van de attracties.

Draagvlak

Vijf dagen later lag de Kruislandse markt er weer stil bij en herinnerde niets aan de gezellige drukte van de dagen ervoor. Maas: “De kermisexploitanten waren positief, ook al viel het weer tegen. Ik heb gezien dat er echt draagvlak is onder de Kruislandse bevolking. We hoeven geen Tilburgse kermis te worden. Wat er stond was goed, met name ook voor de kleintje. Ook de activiteiten die rond de kermis zijn georganiseerd, zoals de kleurwedstrijd en het bezoek van Peppa Pig, werden gewaardeerd. Er volgt nog een evaluatie maar we verwachten dat er volgend jaar weer een kermis op het dorp is.”

Foto: Edwin Maas van de stichting Vrienden voor Kruisland en kermisexploitant John Dauphin bliezen de Kruislandse kermis met succes nieuw leven in. Zij kregen hiervoor complimenten van wethouder Willy Knop die namens de gemeente Steenbergen de kermis opende.
Tekst en foto’s: Dasja Abresch © Steenbergse Courant