Bewoners De Vossemeren zijn weer ‘thuis’

NIEUW-VOSSEMEER – Amper een kwartier later dan van tevoren bedacht, draaide het eerste taxibusje met bewoners van De ‘nieuwe’ Vossemeren het voorplein van het spiksplinternieuwe complex aan de Burgemeester Janssenstraat op. Onder luid applaus van het personeel maakten de ouderen hun entree in wat vanaf vandaag hun nieuwe ‘thuis’ is.

Meneer en mevrouw Kisouw waren de eersten die na het vertrek uit het tijdelijk onderkomen aan De Ambacht over de drempel van De Vossemeren stapten. Hoewel zij er allebei gaan wonen, delen zij niet dezelfde voordeur.

Mevrouw Kisouw neemt haar intrek in een van de zorgwoningen die aan De Vossemeren verbonden zijn terwijl meneer een kamer op de somatische afdeling betrekt. De aankomst van de bewoners betekende voor het personeel het naderende einde van een lange dag van verhuizen en herinrichten.

Omdat het de verwachting is dat met name de eerste nacht voor veel bewoners spannend en dus onrustig zal zijn, staat er extra personeel klaar voor bijstand. Ook morgen staat nog in het teken van klusjes en inrichten, maar dat gaat de aankomende Paaspret in ieder geval niet drukken volgens locatiemanager Loes Veenstra: “Dan zitten we er zeker weer op ons best bij”.