Bewoners De Vossemeren verhuizen naar De Boerderij

NIEUW-VOSSEMEER – Ze werden met muziek uitgeleide gedaan uit gemeenschapshuis De Vossenburcht en muzikaal welkom geheten aan De Ambacht. De bewoners van woonzorgcentrum De Vossemeren arriveerden begin van de avond bij hun tijdelijke onderkomen, opgericht vanwege de nieuwbouw van De Vossemeren op de huidige locatie aan de Burgemeester Janssensstraat.

Vanmorgen liep de wekker al om zes uur af bij de zestig bewoners van het tehuis. De grote dag van verhuizing was aangebroken. Extra personeel zorgde ervoor dat iedereen fris gewassen om zeven uur aan het gezamenlijke ontbijt zat.

Ook familieleden en vrijwilligers van de KBO stonden vervolgens klaar om de ouderen naar De Vossenburcht te brengen. Daar kregen zij een geheel verzorgd dagprogramma voorgeschoteld.

Intussen werd er met man en macht gewerkt aan de inrichting van de kamers en de gemeenschappelijke ruimtes in de voorlopige accommodatie. Ook bij de meeverhuisde huisartsenpraktijk , de bibliotheek en het winkeltje, was men druk in de weer met de inrichting.

Het complex aan De Ambacht is De Boerderij genoemd, overal hangen dan ook afbeeldingen van dieren, maar het is voor menigeen nog wel even zoeken naar de Melkerij, de Klompenmakerij en dergelijke. Een kwestie van wennen.

Komende woensdag, 26 juni, is er voor alle omwonenden en andere belangstellenden een informatie- en kennismakingsmiddag in De Boerderij, die duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

Nieuw dorpshart

Volgende week wordt de oude Vossemeren afgezet met bouwhekken en begint op deze plek een (standaard)onderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van asbest. Naar verwachting doet de slopershamer vanaf augustus zijn werk en gaat in december de nieuwbouw van start.

De oplevering van dit nieuwe dorpshart, compleet met onder andere een centraal plein voor de weekmarkt en allerhande activiteiten, staat op de rol voor eind 2014. Het project wordt gerealiseerd door woningcorporatie Stadlander en stichting tanteLouise-Vivensis, met financiële steun vanuit de provincie, in het kader van het Integrale Dorps Ontwikkelings Plan dat voor Nieuw-Vossemeer is opgesteld.