Bewoner Onze Stede is tweede Corona slachtoffer in Steenbergen

STEENBERGEN – Bij een 82-jarige bewoner van Onze Stede is dit weekeinde een besmetting met het Coronavirus vastgesteld. De man werd vrijdag met benauwdheidsverschijnselen in ziekenhuis Bravis in Bergen op Zoom opgenomen. Hij had ook hoge koorts. Zijn echtgenote heeft vooralsnog geen klachten.

Het gaat met de gezondheid van de patiënt op en neer. Na een aanvankelijke verbetering had hij vandaag een terugval. Zijn echtgenote heeft op dit moment geen klachten. Volgens de deskundigen van het Bravis is zij nog niet getest, omdat er geen verschijnselen zijn geconstateerd en testen dan nog geen zin heeft. Er zijn volgens hen nog geen extra of beperkende maatregelen noodzakelijk.

Het zekere voor het onzekere

Toch neemt zorgorganisatie tanteLouise – waartoe ook Onze Stede behoort – het zekere voor het onzekere, aldus bestuurder Conny Helder. “Het is niet dat wij mevrouw volledig isoleren, maar contact met overige bewoners van Onze Stede wordt zoveel mogelijk vermeden. Ook wordt ze extra in de gaten gehouden en proberen we het voor haar zo comfortabel mogelijk te maken”.

Vinger nadrukkelijk aan de pols

“Dat betekent dat de dame in kwestie niet aan tafel met andere bewoners de maaltijd gebruikt. Ze krijgt daarnaast persoonlijke aandacht en wordt weggehouden van de overige bewoners. Wel zal een van de verzorgenden bijvoorbeeld dagelijks een wandelingetje met haar gaan maken”, vertelt woordvoerder Marc Molenaars. Hij geeft aan dat tanteLouise al enkele weken lang de vinger nadrukkelijk aan de pols houdt en wanneer er twijfel is testen uitvoert. “Tot op heden zijn alle testen negatief geweest”.

Geruchten over Hof van Nassau vooralsnog niet waar

Dat geldt ook voor een van de twee bewoners in Hof van Nassau waarvoor extra voorzorgsmaatregelen zijn genomen. “Een van de twee is inmiddels negatief getest op het virus. Van de andere bewoner verwachten we morgen de uitslag”, aldus de woordvoerder. Hij geeft aan dat het gerucht dat zich vanochtend de ronde deed als zouden er in Hof van Nassau twee besmettingen zijn dus vooralsnog niet op waarheid berusten. “Wel zijn we zeer alert en hebben we voor onze huizen een beperking op het bezoek ingesteld. Per bewoner mag er nu nog slechts één bezoeker per dag komen”. Uitgesloten wordt niet dat in de komende dagen er zelfs een volledige bezoekers stop wordt ingelast.