Bewegen op de Stoel: nieuwe spelactiviteit voor Senioren

STEENBERGEN – Tonnie Joxhorst, coördinator bij Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen (SWOS) maakt melding van een mogelijk nieuwe sport- en spelactiviteit voor ouderen waarvoor regulier sporten te moeilijk of te vermoeiend is. Bij voldoende belangstelling start in januari een groep ‘Bewegen op de Stoel’.

Het is de bedoeling dat deze activiteit op donderdagochtenden in ontmoetingscentrum ’t Cromwiel zal plaatsvinden. Dat zal dan zijn tussen 10:00 en 10:45 uur. Tijdens Bewegen op de Stoel staan sport- en spelactiviteiten centraal, maar ook gymnastiekoefeningen met verschillend oefenmateriaal en het bewegen op muziek. De lessen worden zo aangeboden dat alle deelnemers op de stoel aan alle oefeningen deel kunnen nemen en voor wie de oefeningen staande kan en wil doen is dat eveneens mogelijk. Belangrijk is dat de voor ouderen noodzakelijke beweging op deze manier eenvoudig wordt gestimuleerd.

Senioren die belangstelling hebben kunnen deelnemen aan een gratis proefles om te zien of deze activiteit hen bevalt. Aanmelding is mogelijk bij Tonnie Joxhorst, van de SWOS, via het telefoonnummer (0167) 541 137.