Bevrijdingsconcert Amicitia samen met Luctor et Emergo

STEENBERGEN – Ook harmonie Amicitia laat zich niet onbetuigd in het kader van 75 jaar bevrijding Brabantse Wal. De harmonie geeft in samenwerking met het fanfare orkest van muziekvereniging ‘Luctor et Emergo’ uit Zoutelande een concert in de theaterzaal van het Cromwiel. Dat gebeurt op zaterdag 9 november.

Zowel harmonie Amicitia als het fanfare orkest van ‘Luctor et Emergo’ staan onder leiding van dirigent Junior Huigen. “Met een selectie van muziekstukken die allen een lijntje hebben naar WO II en de bevrijding wordt een muzikaal verhaal verteld langs  gebeurtenissen en gevolgen die soms onbekend zijn of in vergetelheid zijn geraakt”, aldus Amicitia. Als voorbeeld wordt het stuk ‘Madurodam’ van Johan de Meij genoemd. Hiermee wordt een ode gebracht aan de Antilliaans-Joods verzetsheld George Maduro, de naamgever van Nederland in miniatuur.

Overeenkomst

Het in 1887 opgerichte Amicitia telt inmiddels 132 jaar. De harmonie groeide de afgelopen jaren weer duidelijk in kwaliteit, na een periode waarin het minder ging. Muziekvereniging Luctor et Emergo is ruim 90 jaar actief in Zoutelande. De vereniging bestaat uit een fanfare orkest, een dweilorkest en een AMV groep. Het orkest telt momenteel 35 leden en staat sinds 2018 onder leiding van Junior Huigen. In muzikale zin is er een overeenkomst met Amicitia. Het repertoire is divers en loopt uiteen van klassiek tot pop en film muziek.
De toegang tot het concert van beide orkesten is geheel gratis. Aanvang op 9 november is om 20:00 uur, de zaal is reeds een half uur eerder open.