Bevolking mag voorkeur uitspreken over toekomstvisie gemeente

STEENBERGEN – In het gemeentehuis wordt woensdag 17 april de tweede inloopavond gehouden over de toekomstvisie van de gemeente Steenbergen. Aan de orde komen vier scenario’s, waaruit de bevolking kan kiezen.

Aan de hand van de uitkomst van de inloopbijeenkomst, die om 19.30 uur begint, bepaalt de raad in juni definitief welke kant de gemeente opgaat. De vraag is vooral of de burgers willen dat de gemeente alles blijft regelen, of dat er meer verantwoordelijkheid bij de gemeenschap komt te liggen. Met de gemeente als 'faciliterend bedrijf' op de achtergrond.

Hierbij valt onder meer te denken aan de exploitatie van voorzieningen zoals zwembaden, gemeenschapshuizen en sportaccommodaties. Een andere belangrijke kwestie in de toekomst-discussie is of en hoe alle voorzieningen in alle kernen behouden kunnen worden. Een alternatief hiervoor is het centraliseren van voorzieningen in één kern.

,,Dat zijn uitersten, bedoeling van de inspraakavond is dat we met elkaar de juiste balans vinden tuseen wat wenselijk en haalbaar is. We moeten tenslotte fors bezuinigen,'' stelt verantwoordelijk wethouder Miriam Termeer. Zij hoopt woensdagavond op veel animo vanuit de inwoners.

Een uitgebreid interview met Termeer en meer informatie over de inloopbijeenkomst kunt u morgen lezen in de Steenbergse Courant