Beter bereik mobiele telefonie in De Heen en op A4

STEENBERGEN/DE HEEN – Met de plaatsing van een circa 40 meter hoge telecommunicatiemast van Vodafone komt er binnen afzienbare tijd een einde aan de slechte bereikbaarheid en ontvangst van mobiel telefoonverkeer in De Heen.

Na de beoordeling van enkele bezwaren hiertegen, zetten burgemeester en wethouders het licht deze week definitief op groen voor de oprichting van de ‘antenne’.

De zendmast komt te staan op gemeentelijke grond aan de Zeelandweg Oost, waar Rijkswaterstaat tijdelijk is gevestigd in verband met de aanleg van de A4.

Vanuit De Heen wordt al jaren geklaagd over ‘mobiele bereikbaarheidsproblemen’, wethouder Bert van Kesteren is dan ook blij dat deze situatie binnenkort tot het verleden behoort.

Wanneer Vodafone de mast precies gaat neerzetten, is nog niet bekend, maar Van Kesteren vertrouwt erop dat dit niet al te lang zal duren. ,,De aanvraag loopt inmiddels namelijk al zeker driekwart jaar.’’

,,Dit is natuurlijk goed nieuws voor De Heen, want met name in noodsituaties is het erg lastig dat mobiele telefoons niet werken,’’ vervolgt de wethouder. ,,Maar ook alle inwoners van Steenbergen  hebben hier voordeel van en het past absoluut bij de recreatieve ambities van onze gemeente. Ook voor het toekomstige verkeer op de A4 is een goede mobiele bereikbaarheid uiteraard van het grootste belang.’’