Bestuurder (21) en passagiere (28) gewond bij ongeval op rondweg

STEENBERGEN – Bij het eenzijdige ongeval dat vanmorgen plaatsvond op de rondweg, zijn de 21-jarige bestuurder en een 28-jarige passagiere, beiden afkomstig uit Steenbergen, gewond geraakt. Zij waren wel aanspreekbaar en uit een blaastest bleek volgens de politie dat de chauffeur met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Over de aard van de verwondingen van de slachtoffers kan de politie op dit moment geen mededelingen doen. De bestuurder is overgebracht naar het Bravis-ziekenhuis in Bergen op Zoom, waar een bloedtest werd afgenomen om zijn alcoholpromillage exact vast te stellen.

De blaastest die op de plaats van het ongeluk is afgenomen, wees er volgens de politie op dat de Steenbergenaar ruim vier keer meer gedronken had dan wettelijk is toegestaan om nog te mogen rijden. De bijrijdster is naar het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

Getuigen hebben tegenover de politie verklaard dat het voertuig zich, om voor hen onbekende reden, op de linkerweghelft terechtkwam, waarop de chauffeur vermoedelijk een ruk aan zijn stuur gaf en zodoende de controle over zijn auto verloor.

Ter hoogte van de bushalte raakte hij van de weg, ramde een lichtmast en een boom, en kwam pas in de berm van de rotonde met de Afgeslechtedijk tot stilstand. Het verkeersongevallenanalyseteam is later ter plaatse geweest om de toedracht van het ongeval nader te onderzoeken.