Beschonken chauffeur probeert onder ademanalyse uit te komen

STEENBERGEN – Een automobilist die afgelopen nacht op de Steenbergseweg door de politie werd betrapt op rijden onder invloed toonde zich niet bereid om mee te gaan naar het bureau voor een ademanalyse. De bestuurder ging er vandoor, maar kon na een korte achtervolging alsnog staande worden gehouden.

De politie hield vannacht tussen 00.30 en 1.30 uur een alcoholcontrole op de Steenbergseweg, waarbij 34 chauffeurs werden gecontroleerd. Bij twee van hen bestond het vermoeden dat zij te diep in het glaasje hadden gekeken om zich nog in het verkeer te mogen begeven.

De automobilist die er tussenuit probeerde te knijpen, voelde de bui vermoedelijk wel hangen en uit de ademanalyse die uiteindelijk toch werd afgenomen bleek dan ook een ‘score’ van 310 Ug/l, anderhalf keer de maximaal toegestane waarde.

Tegen de man, van wie de politie geen nadere gegevens – zoals leeftijd of woonplaats – bekend heeft gemaakt, is proces-verbaal opgemaakt. De andere bestuurder had, achteraf bezien, niet te veel drank op om te mogen rijden.