Benefietdiner Wagenhuis levert 1330 euro op voor Team to the Mex

NIEUW-VOSSEMEER – De twee benefietdiners voor team To the Mex die restaurant ’t Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer organiseerde, hebben een prachtig bedrag van 1330 euro opgebracht voor de Ronald McDonald-huizen. Donderdagavond werd bij aanvang van de maaltijd de cheque overhandigd aan Martin Stoel, teamcaptain en vader van Mex.

Team To The Mex is een verzameling wielrenners die eind juni de Homeride (500 kilometer in 24 uur) hebben gefietst voor het Ronald McDonald Huis in Rotterdam. Het team is ontstaan rondom de 3-jarige Mex Stoel, zijn vader Martin Stoel en moeder Manon van Treijen. Het mannetje werd in oktober 2018 prematuur geboren, heeft door complicaties na een hersenbloeding vlak na zijn geboorte cerebrale parese overgehouden en wordt helaas nog regelmatig met spoed naar het Sophia kinderziekenhuis gebracht vanwege de bijbehorende complicaties. Door het bestaan van het Ronald McDonald Huis kunnen Manon en Martin altijd dichtbij hun zieke kindje zijn. Net als zovele andere vaders en moeders door heel Nederland.

Geen subsidie

De Ronald McDonald-huizen krijgen, hoe waardevol ook, geen subsidie en zijn dan ook volledig afhankelijk van de gulle giften van derden. Eerder dit jaar fietste team To The Mex al ruim 20.000 euro bij elkaar voor dit doel. En ook volgend jaar zal het team weer deelnemen aan de Homeride.

Meermalen uitgesteld

Om die redenen heeft ook ‘t Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer een flinke duit in het zakje gedaan, door het To The Mex Benefiet Diner te organiseren. Oorspronkelijk gepland op 26 maart 2020, maar meermaals uitgesteld door de maatregelen rondom de corona pandemie. Uiteindelijk is het diner uitgesmeerd over twee avonden om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Het bleek alsnog een succes. Een gedeelte van de opbrengst (de kaartjes werden op voorhand verkocht) zal naar To The Mex gaan. En daarmee naar de zo noodzakelijke Ronald McDonald Huizen door heel Nederland.

Familieband

‘t Wagenhuis heeft nauwe familiebanden met Mex. Zo is Jordy van Treijen niet alleen de trotse oom van Mex, maar ook gastheer bij de horecagelegenheid en wielrenner voor To The Mex (als enige fietste hij de volledige Homeride) en zijn ook eigenaren Jack en Anja Bosters en hun dochter Marieke familie van Mex.

Helaas liet de gezondheid van Mex het niet toe dat hij zelf aanwezig kon zijn bij de overhandiging van de cheque, dus nam zijn vader name de honneurs voor hem waar.

Tekst en foto’s: Jordy van Treijen

Beelden bij dit artikel