Benefietavond wandelteam Onze Stede voor KWF

STEENBERGEN – Twintig medewerkers van Onze Stede doen in het laatste weekeinde van juni mee aan de SamenLoop voor Hoop in Bergen op Zoom. Om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor deze 24 uurs-wandelmarathon t.b.v. KWF Kankerbestrijding, houdt de groep personeelsleden van tanteLouise-Vivensis op zaterdag 6 juni een benefietavond in café-zaal De Fles.

Voor het goede doel verlenen de bands Duke John en Zero Friction belangeloos hun medewerking aan deze benefietavond en heeft de Steenbergse hout(zaag)kunstenaar een beeld van een arend beschikbaar gesteld, dat middels een veiling wordt verkocht.

Andere acties die tijdens het programma geld in het laatje moeten brengen voor KWF zijn een rad van fortuin en de verkoop van puntzakken met lekkere, verse friet. Show Time Drive In Show van Peter Vroon draagt z’n steentje bij door de benodigde geluidsapparatuur te leveren en van De Fles krijgt het team een donatie.

Ook worden er zogeheten kaarsenzakken verkocht, die mensen vervolgens persoonlijk kunnen ‘versieren’ met herinneringen aan een dierbare. Bij het verzorgingscentrum aan de Rozemarijnstraat zijn deze kaarsenzakken eveneens verkrijgbaar.

Op de avond van de Samenloop voor Hoop worden de hierbij horende kaarsen, duizenden in getal, allemaal tegelijkertijd aangestoken en staan alle aanwezigen letterlijk en figuurlijk stil bij hun naasten, die zijn overleden aan kanker of tegen deze ziekte vechten.

Een bijzonder indrukwekkend moment, zo weet een aantal van de medewerkers van Onze Stede die twee jaar geleden ook al meededen aan de eerste editie van Samenloop voor Hoop in onze regio, die zich nu op 27 en 28 juni voltrekt op het Bergse sportpark Rozenoord.

Het programma duurt van zaterdag 14.00 tot zondag 14.00 uur en belangstellenden zijn van harte welkom om de deelnemers aan te komen moedigen en/of zelf ook een bijdrage te leveren aan het goede doel.

De personeelsleden van Onze Stede, die ieder naar verwachting zo’n 35 kilometer gaan wandelen, hebben o.a. met de verkoop van zelfgemaakte decoratiematerialen inmiddels ruim 400 euro ingezameld, maar hopen uiteraard dat de teller na de benefietavond van 6 juni (aanvang 20.30 uur) op een veel hoger bedrag zal staan.

Voor nadere informatie over het evenement: www.samenloopvoorhoop.nl

Foto: Een deel van de twintig medewerkers van Onze Stede die samen 'aan de wandel' gaan voor KWF Kankerbestrijding.