Benefietavond brengt Valence Bickel naar WK Kyokushin Karate in Rusland

DE HEEN – Afgelopen oktober behaalde de 19-jarige Valence Bickel de 1ste plaats op het EK Kyokushin Karate. Deze overwinning bezorgde haar een kwalificatie voor deelname aan het WK in Rusland op 9 en 10 december. Deze vorm van karate kan helaas nog niet op steun rekenen van het NOC*NSF, waardoor alle kosten uit ‘eigen zak’ moeten komen. Een dure hobby voor de jonge getalenteerde CIOS-studente.  

Waar de meeste deelnemers aan dit WK hun koffer waarschijnlijk al klaar hebben staan, spande het er voor Valence Bickel tot gisterenavond nog om. Haar collega’s bij Akkermans leisure & golf besloten haar lot niet lijdzaam af te wachten en namen het heft in eigen handen. Kosten noch moeite werden gespaard om de reis naar Rusland middels de opbrengsten van een ludieke benefietavond te kunnen realiseren.

Crazy Bingo  

Maar liefst 83 deelnemers namen deel aan de Crazy Bingo die werd geleid door collega Nathalie Bot in haar rol van de zeer markante Quiz Host ‘Tilly Tollemeijer’. Uit de mond van Jeroen Akkermans kwam aan het einde van de avond het verlossende woord. De opbrengsten uit de kaartverkoop, een groot deel van de drankomzet, donaties van lokale ondernemers en leveranciers en de cheque ter waarde van €250,- uit handen van wethouder Cors Zijlmans namens de Gemeente Steenbergen hebben het bedrag van €1891,- opgeleverd.

Supertrots

Dolblij is Valence dat ze hierdoor haar sportieve droom kan gaan verwezenlijken en, net als haar mede-deelnemers, haar koffers kan gaan pakken. “Heel tof dat dit door mijn fijne collega’s is georganiseerd. Ik zal alles geven om De Heen daar in Rusland op de kaart zetten en iedereen supertrots te maken”, aldus de dankbare karateka.

Lees het uitgebreide verslag van dit bijzondere initiatief in de editie van de Steenbergse Courant op  vrijdag 1 december a.s.

Foto bekendmaking opbrengst door ‘Explore beyond limits’  

Door Mascha Diaz