Belgisch duo Rosemont bij Cultuur in het Kerkje

Nieuw-Vossemeer – Zondagmiddag 19 februari is het duo Rosemont te gast in het Kerkje aan de Voorstraat. Hun optreden start om 14.00 uur.

Duo Rosemont wordt gevormd door de Belgische sopraan Hilde van Ruymbeke en Elly van Munster die gitaar en chitaronne bespeelt. Het tweetal brengt romantische liederen uit Italië en de vroege romantiek.

Hilde van Ruymbeke studeerde solozang aan conservatorium in Den Haag  en is gespecialiseerd in vroege barokmuziekZij volgde masterclasses bij  Emma Kirkby en Elly Ameling. Van Ruymbeke is lid van het Amsterdam Baroque koor dat onder leiding staat van Ton Koopman en tevens maakt ze deel uit van Collegium vocale Gent, terwijl ze ook lid is van het koor van de Nederlandse Bachvereniging. De sopraan werkte o.a. mee aan talrijke cd producties.

Ellly van Munster studeerde gitaar aan Brabants Conservatorium. Ze speelt regelmatig in barokopera’s in Nederland en Frankrijk. Daarnaast vormt Van Munster met nog andere musici het duo Rossignol en het duo Seraphin.

Een optreden dus van twee topmusici met prachtige muziek, die liefhebbers zeker niet mogen missen, zo vindt Jan van de Velde. Bij hem zijn kaarten voor dit concert zijn te reserveren. Dat kan door te bellen naar (0167) 503104. Of een mailberichtje te sturen naar jan.velde.5@planet.nl. Kaarten zijn overigens ook verkrijgbaar bij plaatselijke Spar supermarkt in Nieuw Vossemeer.