dinsdag 27 oktober 2015, 22:57

Bekerstunt hangt lang in de lucht

STEENBERGEN – Aan de ambiance, de grote opkomst van het publiek en de geweldige inzet van de spelers heeft het zeker niet gelegen dat het eerste elftal van vv Steenbergen vanavond z’n meerdere moest erkennen in hoofdklasser Halsteren. De Blauwwitten verloren het uitermate sportieve duel in de tweede ronde van de KNVB-beker uiteindelijk met 1-2.

De circa 400 supporters langs de lijn van het kunstgrasveld hoopten tot het laatst toe op een stunt, die al in de tweede minuut in de maak leek, dankzij de openingsgoal van Mike de Nijs, die Steenbergen dus een vroege voorsprong bezorgde.

Halsteren scoorde uit de aftrap bijna meteen de gelijkmaker, maar kon voorts niet echt gevaarlijk worden. De wedstrijd speelde zich vervolgens weliswaar grotendeels op de helft van de thuisclub af, maar de betere kansen waren voor Steenbergen, dat zich bij herhaling knap onder de druk van de hoofdklasser uit wist te spelen. In de 39ste minuut viel echter alsnog de 1-1 en dat was ook de ruststand. In de 17de minuut van de tweede helft, maakte Halsteren er 1-2 van.

De bezoekers bleven de bovenliggende partij, maar Steenbergen ‘knokte’ voor elke bal en voor elke meter, waardoor de spanning tot het eind toe in de lucht hing. In het laatste kwartier probeerde trainer Marco Ernest met drie wissels de bakens te verzetten, waarbij aangetekend dat zijn ploeg – uitkomend in de derde klasse – conditioneel zeker niet onderdeed voor Halsteren, dat op competitieniveau dus drie klassen hoger opereert.

Ook qua wedstrijdmentaliteit lieten de Blauwwitten zich van hun beste kant zien. In de slotfase claimden zij nog een penalty, wegens hands van een speler van Halsteren in zijn eigen zestienmetergebied, maar de goed leidende scheidsrechter wilde van geen strafschop weten. Toen het eindsignaal klonk, kregen de Steenbergse voetballers een welverdiend applaus van hun fans, ten teken dat zij met opgeheven hoofd het veld konden verlaten.