Bejaardenbonden protesteren tegen pensioenen

STEENBERGEN – Het zou niemand ontgaan mogen zijn: na meer dan tien jaar het pensioen niet verhoogd te hebben, dreigt nu zelfs een korting. En dat geldt voor werkenden, maar extra sterk voor ouderen.

Het protest hiertegen neemt toe want de pensioenfondsen maken al die jaren al zeker 6% winst. Toch moeten ze van het kabinet en De Nederlandse Bank net doen alsof ze 1% of minder winst boeken. Het is niet verwonderlijk dat dit niet meer geslikt wordt, maar ouderenbonden en ook de grote pensioenfondsen willen deze ‘leugen’ niet meer slikken. Daarom hebben KBO-Brabant,  KBO-PCOB, PVGE, Stichting PensioenBehoud, Vereniging Pensioenverlies, Omroep MAX, 50PLUS, SP, PVV, FvD en DENK het initiatief genomen voor een online handtekeningenactie.
Deze kan worden ondertekend door op de computer in te tikken ‘kom in actie voor uw pensioen.nl’. Er is de keuze uit vele organisaties die dit protest ondersteunen.

Bijeenkomst

Ook is door veel organisaties een proces over die pensioenen aangespannen. Op 13 november moet minister Koolmees aan de rechtbank uitleggen op welke gronden hij de ouderenpensioenen zo behandelt. Kort hierna organiseert KBO-Brabant een voorlichting over de redenen die de minister te berde heeft gebracht. Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk zowel voor leden als niet-leden van de KBO. Deze vindt plaats op vrijdag 22 november in De Vossenberg, Pagnevaart 109 te Oudenbosch; aanvang 14.00 uur. Belangstellenden dienen zich tevoren aan te melden via www.kbo-brabant.nl. Er volgt dan een bevestiging via mail en dat is tegelijkertijd het toegangsbewijs. Wel tijdig aanmelden want vol = vol. 

Door: Paul Kil