Bejaardenbiljart Steenbergen sluit contract met ’t Cromwiel

STEENBERGEN – Voorzitter Rinus Ernest van Bejaardenbiljart Steenbergen is er stellig in. “Wij hebben het prima naar ons zin in ’t Cromwiel. We biljarten hier al sinds 2007 en zijn heel tevreden”. Reden voor de biljartclub om een driejarig huurcontract te ondertekenen met Hydra Sport, de beheerder van het ontmoetingscentrum.

Voorheen liep het contract via Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen (SWOS). “Hiermee hadden we altijd een prima contact. Maar toen de SWOS opging in WijZijn Steenbergen ging het fout. Er gebeuren zaken zonder enig overleg en dat bevalt ons niet”, zo vertelt de voorzitter. Zijn vereniging regelt de zaken voortaan liever zelf en trad rechtstreeks in contact met Hydra Sport-baas John van den Boom. Die kwam naar Steenbergen voor de ondertekening van het contract. “We gaan onder dezelfde condities verder. Dit was in een mum van tijd geregeld”. Woensdagochtend zetten Van den Boom en Ernest hun handtekening onder de afspraken.

45-jarig bestaan

Rinus Ernest vertelt dat Bejaarden Biljart Steenbergen dit jaar 45 jaar bestaat. “We zijn oorspronkelijk begonnen in de bejaardensoos In De Oude Stempel, die toen nog in het oude postkantoor aan de Kaaistraat was gevestigd. In het pand waar nu het gelijknamige restaurant is. De soos werd gesloten en wij zijn in 2007 naar ’t Cromwiel verhuisd. Hier spelen we van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:30 uur op drie biljarts. We doen mee aan de regio competitie en we hebben ook een onderlinge competitie voor onze 29 leden. En het mag duidelijk zijn, we hebben het prima naar onze zin. Er is een uitstekende verstandhouding”. Dat wordt volmondig beaamd door Linda Timmermans. Zij werkt inmiddels al twintig jaar in ’t Cromwiel. “Het is met de biljarters altijd gezellig. Er is ook een echte vertrouwensband ontstaan met de biljarters die hier al ruim twaalf jaar komen”. Reden dus om het contract dat al die jaren liep, voor een periode van drie jaar te verlengen.