Behendigheid Tourrennertjes flink op de proef gesteld

STEENBERGEN – Het zag er ogenschijnlijk niet zo moeilijk uit, het parcours van de behendigheidsrit dat de Kleine Tour-rennertjes vanmorgen zo snel en zo foutloos mogelijk af moesten leggen. In de praktijk viel het echter niet mee om alle kegels en ballen op z’n plek te laten staan. Dat kwam zeker niet in de laatste plaats doordat de wip al helemaal aan het begin stond opgesteld.

De indeling van de behendigheidsrit verraste zodoende menig deelnemer en zo kwam de voorspelling uit die juryvoorzitter René Baarendse gisteravond al deed: het zou spannend worden. Wat dit betekent voor de klassementen, wordt vanavond duidelijk bij de prijsuitreiking, die om 19.30 uur begint op de Markt.

Ondertussen is de karavaan onderweg voor de tweede etappe, die tegen de klok van twee uur halt houdt in Stampersgat, waar op het sportpark een groots jubileumspel plaatsvindt. Aan eenieder die dit evenement wil bijwonen wordt vanuit de organisatie het verzoek gedaan om auto’s te parkeren in de straten rondom de locatie en niet op de parkeerplaats van het thuishonk van voetbalclub De Schutters.

Kijk op… rugnummer 1

KijkopSteenbergen.nl zoomt elke dag in op een rennertje uit de Tour-karavaan met een special rugnummer. In de tweede aflevering Quinten van Elzakker,  Heijmans Uitzendorganisatie B.V. Hij rijdt deze week in de rondte met rugnummer 1.

De goedlachse Quinten (hoe kan het ook anders als oud-jeugdnarreke van Strienestad) spurtte gisteren bij de sprintwedstrijd naar de veertiende plaats, waaruit zijn sportieve kwaliteiten blijken. En zijn favoriete onderdeel van de Kleine Tour is de cyclocross, die vrijdagmorgen op het programma staat.

Gevraagd naar zijn hobby’s vertelt de 13-jarige Quinten dat ’ie vooral graag op de bank hangt. Hij rijdt voor het derde jaar met veel plezier bij de ploeg van Heijmans. Als de Kleine Tour weer achter de rug is, gaat Quinten zich zoetjesaan voorbereiden op zijn tweede jaar in het voortgezet onderwijs: de mavo van ’t R@velijn in Steenbergen.

Bekijk het volledige fotoalbum van de Kleine Tour 2014 via:

http://www.kijkopsteenbergen.nl/fotoalbums/kleine-tour-2014

Voor meer informatie en alle uitslagen:

http://www.kleinetour.nl/