Bedrijventerrein Brabantse Wal: Steenbergen krijgt grootste deel

STEENBERGEN – Het plan van de Brabantse Wal-gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen om samen een bedrijventerrein van totaal 55 hectare te ontwikkelen, krijgt vaste vorm. De drie gemeenten trekken samen op om de positie van de Brabantse Wal te versterken, waar dringend behoefte is aan bedrijventerreinen waar ondernemers zich in de nabije toekomst kunnen vestigen. De onderlinge verdeling is al bepaald: met 34 hectare is de hoofdmoot voor de gemeente Steenbergen die hiermee mogelijkheden wil creëren voor agrofood bedrijven. “Dit is fantastisch voor de werkgelegenheid”, zegt wethouder Willy Knop.

De wethouder weet te vertellen dat Steenbergen op het lijstje staat van gemeenten waarvan een groot aantal inwoners werkt buiten de gemeentegrenzen. “Dat wil ik natuurlijk heel graag anders zien. Ik wil dat ze op de fiets naar hun werk kunnen. Maar ons industrieterrein Reinierpolder is zo goed als vol. Als er nu een ondernemer aanklopt, moet ik nee verkopen en dat wil ik natuurlijk niet. We zijn er al een tijd mee bezig en over een aantal maanden gaat ons gezamenlijke voorstel richting de provincie.”

Nicole van de Donk schreef hier een uitgebreid artikel over dat deze vrijdag in de Steenbergse Courant is gepubliceerd.
Waar de exacte locatie van het nieuwe terrein is wordt voorlopig nog niet prijsgegeven omdat eerst de onderhandelingen over de benodigde gronden moet zijn afgerond. Aannemelijk is echter wel dat het terrein langs de A4 komt te liggen.