Beachvolleybal, ook leuk als het regent

DINTELOORD – De weergoden waren de beachvolleyballers zaterdag niet gunstig gezind. Vanaf het eerste startsein begon het regenen. Gelukkig zaten de deelnemers er niet mee. Fanatiek speelden zij hun wedstrijden.

We willen mensen kennis laten maken met de sport

Vanaf het moment dat het beachvolleybaltoernooi wordt georganiseerd is Peter van de Merbel erbij betrokken. Eerst alleen om voor palen, lijnen en ander materieel voor het evenement te regelen. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor het hele verloop van het toernooi. “We willen mensen laten kennismaken met de sport. Ook vanavond zijn de meeste deelnemers geen volleyballers. Precies waarvoor het toernooi bedoeld is. Beachvolleybal is populair. “Er doen dit jaar maar liefst 14 gemengde en 10 heren teams mee” vertelt Peter trots. Niet alleen uit Dinteloord, ook uit omliggende plaatsen wisten liefhebbers de Buitelstee te vinden. Op het veld streden de teams voor de punten. Tot hun enkels stonden ze in het natte zand. De sfeer was er niet minder om. Teams die niet op het veld stonden genoten van de lekkere drankjes, sateetjes van de barbecue en de zomerse muziek.

Volleybalvereniging Voverdi organiseert naast het beachvolleybaltoernooi volgende week ook de fiets driedaagse. Vanaf dinsdagavond half zeven kunnen liefhebbers zich inschrijven voor de toch van ongeveer 30 km. Wie geen drie dagen mee kan fietsen, geen probleem. Er kan per dag worden meegereden.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl