BC Deen geeft voorproefje op wagen vol sprookjesartiesten

DE HEEN – Laat de carnaval maar komen, tenminste zo denken ze er bij B.C. Deen over, want de nieuwe carnavalswagen van de bouwclub is kant en klaar, zo bleek vanmiddag bij de open dag, die overigens nog tot acht uur vanavond voortduurt. Dus wie nog een kijkje wil nemen, is van harte welkom in de loods aan de Schansdijk 3 in De Heen.

Onder het motto 'Kèk 's wa d'n sprookjesartieste' hebben de leden van B.C. Deen de voorbije maanden weer flink hun best gedaan, op een wagen vol sprookjesachtige taferelen en voor het publiek herkenbare figuren uit de sprookjeswereld. De creatie spreekt zodoende tot de verbeelding van jong en oud.

Eén van de eersten die vanmiddag een bezoek bracht aan de open dag, was Cor van Geel, onder andere kernwethouder van De Heen, waar hij de laatste jaren steevast de sleuteloverdracht voor zijn rekening neemt en op zondag 23 februari de eerste optocht in de gemeente wordt gehouden.

Een lichtpuntje in donkere tijden voor het dorp, dat weliswaar zijn 400-jarig bestaan viert, maar afgelopen week een flinke dreun te verwerken kreeg: de sluiting van de Fatimaschool, per 1 augustus. Eind van dit jaar gaat bovendien de kerk dicht en precies vandaag houdt de dorpswinkel van zuivelhandel Dam er mee op. Dat zijn helaas voor De Heen allemaal geen sprookjes, maar de keiharde werkelijkheid. En zo moet B.C. Deen ook maar weer afwachten of zij in haar huidige onderkomen aan de Schansdijk kan blijven. 

Gelukkig zorgt het carnavalsfeest er doorgaans voor dat de zorgen even naar de achtergrond verdwijnen en bij de bouwclub voeren gezelligheid en positivisme dan ook de boventoon. Over belangstelling voor hun open dag hebben de bouwers bovendien niet te klagen. Morgen gaan zij de wagen buiten helemaal opbouwen en worden de puntjes op de 'i' gezet, maar veel hoeft er ogenschijnlijk niet meer te gebeuren om de komende tijd de show te stelen.