BC de Plakkers viert met Ambitiebal het 11 jaar bestaan

DINTELOORD – Al elf jaar werkt Bouwclub De Plakkers met man en macht om een mooie carnavalswagen te maken voor deelname aan de optochten in de regio. De scholenoptocht was voor De Plakkers de eerste aanzet. De deelname aan deze optocht beviel zo goed dat de plakkers tot op de dag van vandaag genieten van het Carnavalsfeest en steeds trots hun bouwsel presenteren. Stephan Luyks, Eric Sulkers, Ad Feijtel en Johan Sulkers hadden Marco Kraats en Matthijs Pluijgers uitgenodigd om een optreden te geven op hun speciale feestje, waarmee het elf jarig jubileum passend werd gevierd. Dat gebeurde in De Buitelstee. Het werd een gezellige avond.

Tal van vrienden, bekenden en carnavalsliefhebbers waren naar de feestavond gekomen. Daar werd genoten van een gezellig samenzijn met bijzondere optredens van Marco Kraats en Matthijs Pluijgers. De Plakkers genoten zichtbaar van de goede opkomst. “Het is geweldig om te zien dat jullie allemaal naar ons Ambitie-bal zijn gekomen’’ sprak Stephan Luyks in welkomstwoord. Dat was gericht aan een gewaardeerd publiek. Naast de plaatselijke bouwclubs ‘De Leuttrappers’, ‘Vrolijke Vierders, Dun dubbel Dees en D’n Peekes waren ook uit Kruisland de Begienurs en Deurdouwers gekomen. Daarnaast waren ook leden van BC de Kids uit Standaardbuiten en BC de Ottentotters uit Noordhoek naar het ambitiebal gekomen. De Plakkers zullen de komende weken ook een bezoek brengen aan de festiviteiten die hun bezoekers organiseren.

‘Komt voor de bakker’

In de afgelopen elf jaar hebben de Plakkers fraaie wagens gemaakt. Na de eerste wagen die vanwege de scholenoptocht het levenslicht zag, waren De Plakkers besmet met het bouwvirus en vervolgens bouwden zij de meeste van die elf jaren. Er is slechts één jaar geweest dat er geen wagen werd gebouwd. Het slechte weer van 2016 was er de oorzaak van dat tal van optochten werden afgelast vanwege de sterke wind en de vele regens. In 2017 reed de creatie van het vorige jaar daarom alsnog mee in diverse regionale leutstoeten. Dat aantal werd uitgebreid, want nadat de wagen elk jaar wat groter werd gebeurde dat ook met de behoefte om deze aan een groter publiek te tonen. Natuurlijk staat de optocht in Peeloofdurp vast op de agenda. Naast deze optocht zijn de Plakkers eveneens present in Fijnaart, Stampersgat, Dinteloord en in Steenbergen.

De laatste werkzaamheden aan hun pronkstuk voor dit jaar worden naarstig afgerond. Met hun motto “’t komt al 11 joar vur dun bakker” hebben De Plakkers een mooi carnavalsfeest in het verschiet.

door Carlo Baas