Battlefield tour na lezingen over de Slag om de Schelde

STEENBERGEN – De bevrijding van West-Brabant heeft de afgelopen maanden in het middelpunt van de belangstelling gestaan. Op diverse plekken – zeker ook in de gemeente Steenbergen – trok die veel belangstelling. KBO-Steenbergen organiseerde in de afgelopen tijd een tweetal lezingen over de Slag om de Schelde. Die trok, zowel van leden als niet-leden, grote belangstelling. Er wordt nu een rondrit voorbereid langs de plekken die tijdens deze lezingen aan de orde kwamen. Daarbij is een gids aanwezig die tijdens deze rit voorlichting geeft.

In deze tour over de Slag om de Schelde deelnemers een goed beeld van de haast vergeten strijd die de geallieerden in 1944 moesten leveren om de toegang naar de haven van Antwerpen vrij te vechten. In de ochtend wordt een bezoek gebracht aan het onlangs uitgebreide Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. Na de koffie wordt er een introductiefilm getoond en kunnen de deelnemers rondkijken in het museum. Rond 14.00 uur vertrekt de bus vanuit Nieuwdorp en rijdt met een gids aan boord via o.a. de Sloedam, Kreekrakdam, Woensdrecht en Welberg terug naar Steenbergen.

Aanmelden

De Battletour is zeker een mooie aanvulling op de eerdere lezingen, zo laten de organisatoren weten. Als datum is gepland woensdag 18 maart 2020. Het vertrek is dan om 9.00 uur en rond 16.30 uur is de thuiskomst. Aanmelden dient uiterlijk 8 februari te gebeuren. De kosten bedragen dertig euro en dat is inclusief museumbezoek, gids en koffie met bolus. Bezitters van een Museumjaarkaart betalen 18 euro.
Aanmelden of het vragen van informatie kan via Coby de Bruijn, Van Bredastraat 28 in Steenbergen, via het mailadres: coby.debruijn@home.nl of telefoonnummer (0167) 566 365.