Bassrulers en nieuw muziekfestival op het Waterhoefke

STEENBERGEN – Het normaal zo rustige Waterhoefke verandert op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei aanstaande in één groot festivalterrein. De vrijdag staat in het teken van het nieuwe pop/rock muziekevenement ‘Steenbergen Live!’. Het dancefeest ‘Bassrulers Outdoor’ vindt er ’s zaterdags z’n nieuwe thuis.

Wat de vrijdag aan bezoekersaantallen doet, is nog even afwachten, maar ‘Bassrulers’ trekt jaarlijks zo’n 2000 bezoekers. De kaartverkoop begon gisteravond om acht uur en binnen enkele uren waren de eerste 250 speciale ‘Celebration Tickets’ (ter gelegenheid van de tiende verjaardag) al uitverkocht.

De kaarten voor Steenbergen Live! gaan na de carnaval in de verkoop. ,,Het was eigenlijk niet de bedoeling dat dit evenement al bekend zou worden,” geeft Erik Scherpenisse van het organiserende 2K Music uit Sint-Maartensdijk gelaten toe.

Natuurgebied

Tot en met vorig jaar meerde Bassrulers aan in de Werkhaven in Nieuw-Vossemeer. Na een gegrond verklaard bezwaar van natuurbelangenorganisatie Stichting Sirene, werden de eisen voor aanvragen van de vergunning hier echter aangescherpt. De nabijheid van een zogeheten  Natura 2000-gebied bracht een dusdanig groot risico met zich mee, dat de organisatie op zoek ging naar een nieuwe locatie.

Voor het (hard)rockfestival Borstrock, dat vorig jaar haar zilveren jubileum vierde, was het mede de reden om dit evenement op te heffen. Wat voor 2K Music weer aanleiding was om Steenbergen Live! op te tuigen. ,,Waar Borstrock de afgelopen jaren steeds ruiger werd, willen wij meer een evenement met pop en rock voor de leeftijd van 16 tot 60.”

Vergunning

Overigens is de vergunning voor het tweedaagse evenement nog niet verleend. Wel heeft de organisatie, aldus Scherpenisse, de toezegging van de burgemeester dat de locatie (net over de rotonde van de Franseweg met de N259/Rondweg-Oost) geen problemen oplevert.