Basketbalclinic om discriminatie in de kiem te smoren

STEENBERGEN – Wethouder Cor van Geel kreeg vanmiddag nog voordat hij iets had gedaan spontaan een groot applaus van de leerlingen van de Gummarusschool, maar vervolgens moest hij zijn populariteit wél waarmaken en zich in het zweet werken bij de basketbalclinic van Radar en de Giants Academy.

Radar zet zich op uiteenlopende manieren in vóór gelijke behandeling en tegen discriminatie. Met de basketbalclinics wordt ‘een lastige boodschap’ overgoten met een sportief sausje en daardoor lichter verteerbaar, alsook begrijpelijker voor de jeugd, zo legde Jochen Dekker van Radar uit.

Trainer Frank Vermeulen van de selectie tot zestien jaar bij basketbalvereniging Giants, uitkomend in de eredivisie, verzorgde de clinic in samenwerking met Ronald van Leeuwen van de Steenbergse basketbalclub Simple Dribble.

Na een korte inleiding en gingen de coaches fanatiek aan de slag met de leerlingen, aan wie zij spelenderwijs uitlegden dat je met samenwerking en respect voor elkaar verder komt dan in je eentje. Dit alles onder het ‘motto’ van de Nederlands basketbalbond: STAR, dat staat voor sportiviteit, teamwork, acceptatie en respect.

Wethouder Cor van Geel liet zich niet kennen en deed enthousiast mee aan de oefeningen, waarbij hij zelfs plat op de grond ging liggen.

De Gummarus was in de gemeente Steenbergen de voorlaatste basisschool waar de clinic werd verzorgd. Alleen de Groen van Prinsterer in Dinteloord komt nog aan de beurt, alle andere scholen hebben Radar en de Giants Academy al op bezoek gehad.