Basketbal voor kinderen met een ‘beperking’

STEENBERGEN – Simple Dribble streeft er altijd naar om basketbal voor iedereen mogelijk te maken en vanuit die visie is de Steenbergse vereniging onlangs begonnen met een speciale groep voor kinderen met een beperking, waardoor zij minder goed kunnen functioneren in een groter gezelschap.

Dat kan bijvoorbeeld komen doordat er sprake is van overprikkeling, angsten of een verminderde concentratieboog, o.a. voortkomend uit autisme of een ontwikkelingsachterstand. De ‘oorzaak’ maakt voor Simple Dribble niet uit, het gaat er boven alles om dat ook deze kinderen – van wie er de laatste jaren steeds meer instromen bij de club – in de gelegenheid worden gesteld om de basketbalsport te kunnen (blijven) beoefenen.

Onder begeleiding van een ervaren orthopedagoog wordt gekeken naar de mogelijkheden van de kinderen, die vervolgens in kleine groepjes worden ingedeeld en spelenderwijs de basketbalvaardigheden krijgen aangeleerd. Plezier staat hierbij voorop. De kans bestaat dat kinderen na een ‘aanloopperiode’ doorstromen naar reguliere groepen, maar het is ook mogelijk dat zij in de speciaal voor hen gecreëerde veilige omgeving blijven basketballen.

Simple Dribble heeft genoeg vrijwilligers beschikbaar om voor dubbele begeleiding en dus individuele aandacht te zorgen.

De trainingen worden ’s zaterdags gehouden in de sporthal van ’t Cromwiel. Zoals bij alle groepen van Simple Dribble geldt er een gratis kennismakingsperiode van vier weken. Voor nadere informatie en aanmelding: Anton Kerbusch, 06-15532377. 

Foto: Ook bij het traditionele Hemelvaartstoernooi van Simple Dribble op de Markt in Steenbergen stond dit jaar de jeugd centraal.