Basisscholieren gaven bekende meesterwerken een nieuwe ‘look’

STEENBERGEN – De komende maanden oktober en november worden de resultaten van het project ‘Meesterwerken door kinderen’ in de Steenbergse bibliotheek geëxposeerd. Met name de ‘Zonnebloemen’ van Vincent van Gogh, ‘De Ontmoeting’ van Karel Appel, ‘Beertje’ van Herman Brood werden op eigen wijze geschilderd door de ‘Kleine Meesters’; leerlingen van basisscholen uit de gemeente Steenbergen.

Leerlingen uit de groepen 1 tot en met 4 van de basisscholen de Nieuwe Veste, Groen van Prinsterer, Maria Regina, Merijntje, Zonneberg, Gummarus, Regenboog en Pius X hebben hun creatieve visie op tal van meesterwerken gegeven. Daarbij hebben ze deze niet nageschilderd maar ze hebben na een verdieping in de werken er hun eigen visie op losgelaten.

Begeleiding

Claudia de Groen – cultuureducatie intermediair van gemeente Steenbergen – heeft alle basisscholen in de gemeente uitgenodigd om aan het project deel te nemen. “De bedoeling van het project was om kinderen te inspireren door kunst en hen er zelf mee aan de slag te laten gaan”.

Een aantal kunstenaars is gevraagd om de kinderen tijdens het project te begeleiden. Ankie Winkelman, Jacqueline Braat, Wouter Goudswaard, Yaudi Diepenhorst, Frans van Drunen, Angela Hagenaars, Corine Heymans en IWAZ hebben dit de afgelopen maanden gedaan.

Te bewonderen

‘Meesterwerken door kinderen’ is te bewonderen tussen 10 oktober en 28 november. De openingstijden van de bibliotheek zijn woensdag tot en met vrijdag van 13:30 tot 17:30 uur en zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur.