Basisscholen vieren feest vanwege 25-jarig bestaan LPS

REGIO – Alle kinderen van de basisscholen en kinderopvangcentra van de Lowys Porquinstichting (LPS) zijn woensdag getrakteerd op een feestje. De onderwijsstichting bestaat 25 jaar en besloot dit lustrum in teken van de kinderen te zetten. Elke school mocht een eigen feestprogramma voor de ochtend invullen. Zo waren er op de ene school circusactiviteiten terwijl elders druk werd gekookt en gebakken. Op de Pius X school op de Welberg werden er proefjes gedaan tijdens een spectaculaire ‘Mad Science show’. 

Wetenschappelijke proefjes combineren met een flinke dosis humor: dat lieten de ‘professoren’ van Mad Sciene zien die te gast waren op de Pius X. Met als klap op de vuurpijl hun eigen directeur Defrie Tempelaars die demonstreerde hoe je je hand in de fik kan steken. Uiteraard met de waarschuwing vooraf zoiets nooit zelf thuis te proberen. Na het spektakel in de aula mochten de kinderen in de klas zelf proefjes gaan doen op het gebied van bijvoorbeeld chemische reacties en elektriciteit. Taart voor de hele school maakte het lustrumfeest compleet.

Echt voor de kinderen

Ook op de andere scholen elders in de kernen vielen de creatieve activiteiten in de smaak. “Ik heb al veel enthousiaste verhalen van de scholen gehoord. Het was een geslaagde en spontane dag. Het was dit jaar echt bewust een feest voor de kinderen, in plaats van alleen voor het personeel”, aldus Bert Schluter, directeur Onderwijs van LPS.

Toch komen de meesters, juffen, stafleden en alle andere betrokkenen nog wel aan bod deze week. Woensdagavond was er al een feestelijke bijeenkomst in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom met aansluitend een informeel samenzijn in De Maagd. Vrijdagavond zullen ongetwijfeld de voetjes van de vloer gaan tijdens een feestavond voor het personeel.

Tekst & Foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl