Basisscholen dupe van verkeerde testuitslagen GGD

STEENBERGEN – Een fout in het laboratorium waar coronatesten worden verwerkt, heeft voor flink wat overlast gezorgd in Steenbergen en omgeving. In totaal werd aan 225 mensen ten onrechte doorgegeven dat ze positief waren getest op het coronavirus. Met als gevolg dat er op maar liefst zestien scholen klassen in quarantaine moesten.

Op zondagmiddag ging bij de besturen van de scholen het protocol in werking en werden ouders op de hoogte gesteld dat hun kind(eren) in quarantaine moesten en dat er een afspraak moest worden gemaakt om te testen. Volgens de regels moeten ouders hun kind laten testen en als ze dat niet willen moet de leerling 10 dagen in quarantaine. Maar een dag later werd de fout ontdekt en kon alles weer teruggedraaid worden waardoor het uiteindelijk meer op een corona-oefening leek.

GGD maakt excuses

“Er is op afgelopen maandag en dinsdag met alle scholen contact geweest om de klassen en nauwe contacten weer uit quarantaine te halen. De scholen ontvingen bovendien een toelichting met tekst die ze in hun communicatie naar ouders konden gebruiken. Uiteraard met de zeer gemeende excuses voor dit ongelukkige voorval”, aldus Christ-Jan van Dongen van de GGD.

Vooral opluchting bij school en ouders

De Gummarusschool, Pius X en Maria Regina waren een paar van de scholen waar de verkeerde testuitslagen gevolgen had. “Er werd hier vrij gelaten op de fout gereageerd, het is zoals het is. Ik vond het vooral voor de ouders vervelend die toch stel op sprong van alles moesten regelen, maar ik heb geen boze telefoontjes gehad”, aldus Eric Graafmans, directeur van Maria Regina. Ook volgens Wietse Visser van de Gummarus overheerste bij hen op school de opluchting dat de kleuterklas gewoon weer naar school kon.