maandag 1 mei 2017, 11:00

Bas van den Berg opnieuw winnaar Penaltybokaal

Zondagmiddag 23 april stond de finale van de Devotra Penalty Bokaal voor de JO11- en JO10-teams van Steenbergen op de agenda. Om 14.00 uur verzamelden de finalisten Thygo Uljee, Bas van den Berg, Tim van Hasselt, Björn Ossenblok en Tristan Kerp zich samen met keeper Sven Ehbel van de JO15-3 op het kunstgrasveld om even lekker in te schieten. Daarna konden de spelers even bijkomen en werd de eerste helft van de wedstrijd van Steenbergen 1 tegen Grenswachters 1 bekeken.

In de rust van deze wedstrijd was het dan zo ver. Achter het doel stonden ter inspiratie de verschillende bekers al opgesteld en mochten de finalisten ieder drie penalty’s nemen. Na twee penalty’s werd al duidelijk dat de strijd zou gaan tussen Bas van den Berg van de JO11-2 en Tristan Kerp van de JO10-1. Zij scoorden beiden alle drie de reguliere penalty’s waardoor een shoot-out noodzakelijk was. Om de beurt werd er steeds een penalty genomen. De vierde penalty van beide spelers werd nog gescoord, waarna Bas als eerste een penalty miste. Tristan miste eveneens zijn vierde penalty, waardoor er geen beslissing viel. Beide spelers scoorden ook hun zesde penalty en dat betekende nog een extra ronde. Na wederom een score van Bas, was het uiteindelijk keeper Sven Ehbel die de zevende penalty van Tristan tegen de lat wist te tikken.

Hiermee was Bas van den  Berg de winnaar, evenals vorig jaar. Hierdoor kreeg hij naast de prijs van dit jaar ook voor de tweede keer de Devotra wisselbokaal die hij nu mag houden. Alle spelers kregen een prijs als deelnemer van de finale en ook de keeper kreeg een prijs voor zijn deelname aan de finaleronde.

Als afsluiting van de finale kregen alle finalisten van Jeff Simon namens Devotra nog een smakelijk frietje in de kantine, waarna alle spelers met een goed gevulde maag en een prijs naar huis konden gaan.

Op zondag 7 mei (tijdens de rust van het duel tussen Steenbergen 1 – Unitas’30 1) werken de finalisten in de categorie JO9 hun finale af.