Bakhuys maakt zich op voor Hubkesdag en Schoolontbijt

STEENBERGEN – Het Bakhuys heeft een mooie week voor de boeg, zo meldt eigenaar Bastiën van Rosendaal, met het oog op Sint Hubertusdag en het Nationale Schoolontbijt. Maandagochtend om zeven uur al komt pastoor Hans van Geel in de winkel op de hoek van de Markt om de hubkes te zegenen en van maandag tot en met donderdag serveert het Bakhuys maar liefst 1250 ontbijtjes uit op basisscholen in de gemeente.

Iedereen die het wijden van de hubkes op 3 november wil meemaken, is van harte welkom bij het Bakhuys. ‘Wij zorgen voor de koffie en houden deze mooie traditie graag in ere’, zegt Van Rosendaal. ‘Want wie wil er nou hondsdol worden?’ Voor alle duidelijkheid: volgens de overlevering voorkomt het eten van hubkes hondsdolheid en ook andere kwalen.

Goed ontbijten is sowieso gezond en om daarvan alle kinderen te doordringen, verzorgt het Bakhuys alweer voor het vijfde jaar op rij het Nationale Schoolontbijt in onze gemeente. Deze keer doen er vijf basisscholen mee, in Steenbergen, Welberg en Nieuw-Vossemeer.

Burgemeester en wethouders aan de ontbijttafel bij leerlingen

Merijntje bijt maandag het spits af en hierbij is wethouder Cor van Geel aanwezig. Wethouder Petra Lepolder schuift woensdagmorgen aan bij de leerlingen van de Maria Regina, wethouder Cors Zijlmans smeert zijn boterhammen dan op de Gummarusschool en vrijdag zit wethouder Vincent van den Bosch aan de ontbijttafel op de Pius X. De kinderen uit groep 7/8 van de Nieuwe Veste mogen woensdagochtend samen ontbijten met burgemeester Joseph Vos in het gemeentehuis.

Pastoor Hans van Geel komt maandagochtend in alle vroegte de hubkes weer zegenen. (Foto Ad van de Par)

Archieffoto van een Schoolontbijt op de Pius X