Backstienk Boys geëerd met Kruislandse cultuurprijs

KRUISLAND – Aan het einde van de negende muziekquiz van Stichting Crossraods heeft wethouder Petra Lepolder vandaag de Kruislandse cultuurprijs uitgereikt aan de Backstienk Boys.

De Rabo Crossroads Award wordt jaarlijks toegekend aan een persoon, gezelschap of organisatie die zich op maatschappelijk en/of cultureel gebied verdienstelijk heeft gemaakt voor de dorpsgemeenschap.

Dat doen de Backstienk Boys inmiddels al 12,5 jaar; een mooi moment dus om de band te vereren met de cultuurprijs, die voor de twaalfde keer werd uitgereikt. Getuige de enthousiaste reacties van het publiek een meer dan verdiende onderscheiding voor de vrienden annex familieleden, die al op jonge leeftijd begonnen met het spelen van (rock)muziek.

De Backstienk Boys zijn – en niet alleen in eigen ‘parochie’ – vermaard om hun spetterende live-optredens, inclusief verkleedpartijen en special acts. 

Aan de negende editie van de Crossroads-muziekquiz deden achttien teams van elk vijf personen mee. Zij kregen 150 vragen voor de kiezen en uiteindelijk bleek het team van Erwin van Peer de meeste goede antwoorden te hebben gegeven. Van de Kruislandse teams eindigde de formatie van Ger Machielse als eerste.