Babycafé niet alleen gezellig, maar ook heel leerzaam voor ouder en kind

STEENBERGEN – Vanochtend – woensdagochtend – was het een gezellige boel in openbare bibliotheek Het Markiezaat. Het babycafé slaat bij de deelnemers aan. Niet in de laatste plaats omdat het een leuke en leerzame ontspanning is, maar ook een hartelijke ontmoetingsplaats voor ouders en kleintjes. Elke eerste woensdag van de maand is er een dergelijk babycafé.

Geen kinderen met hun moeders of vaders aan de toog. Wie dat verwacht, kan beter een andere locatie bezoeken, al blijft de vraag of dat voor kleine kinderen de juiste plek is. Nee, het babycafé is onderdeel van een leesbevorderingsprogramma en dat is de reden waarom de deelnemers samenkomen in de bieb. Vanochtend was het thema ‘Muziek op Schoot’. Dat thema lag in goede handen bij Claudia de Groen en Karen Vriend van Volharding, die hun programma ontspannen en prettig brachten. Volgende maand is het thema ‘de kindvriendelijke tuin’.

Nieuwe deelnemers welkom

Er kunnen overigens zeker nog belangstellende moeders en vaders aan het huidige groepje worden toegevoegd. “We hebben geen limiet. Hoe meer zielen hoe meer vreugd”, vertelt Mirjam Delfos van bibliotheek Het Markiezaat. “Het babycafé is bedoeld voor kinderen van 0 tot 2,5 jaar, maar alle kleintjes die nog niet naar school gaan zijn ook welkom hoor. Ze kunnen rustig meekomen”.

In Steenbergse Courant zal in een van de volgende edities nog ruimer aandacht aan het babycafé worden besteed.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl