dinsdag 9 juni 2015, 12:36

B1 SC Kruisland wint KNVB-beker

KRUISLAND – Voor het eerst in de clubgeschiedenis heeft een jeugdteam van SC Kruisland de finale van de KNVB-beker bereikt en ook nog eens gewonnen. De jongens van de B1 boekten dit grote succes zaterdag in Vlissingen, waar zij het moesten opnemen tegen de B5 van het Zeeuwse Kloetinge.

Onder het toeziend oog van een groot aantal meegereisde supporters, kwamen de Kruislandse junioren na 10 minuten op een 0-1 achterstand, maar Dave van der Ent wist het ‘schade’ al snel te herstellen. Met een afstandsschot tekende hij de gelijkmaker aan, waarna de Kruislanders steeds beter begonnen te voetballen en dat leidde nog voor rust tot een 2-1 voorsprong, dankzij een treffer van Jean Gommeren.

Bram Janssen deed er na de onderbreking nog een schepje bovenop met de 3-1, maar vervolgens werd het toch weer spannend, toen Kloetinge een foutje aan Kruislandse zijde genadeloos afstrafte en de 3-2 scoorde. In de slotfase verloor de B1 van SC Kruisland de grip op het duel.

Dankzij twee prachtige reddingen van doelman Gino van Bezuije en een bal op de lat, bleef de voorsprong gelukkig behouden en kreeg het team op de tribune de KNVB-beker voor B-elftallen in de regio Zuid I uitgereikt; een onvergetelijke ervaring voor de spelers Gino van Bezuije, Dave van der Ent, Dylan Mark van der Ent, Luc van Gilst, Lars de Groen, Bram Janssen, Peter Kessel, Luuk Lodiers, Joran van der Meijde, Nout Stip, Bas Vonk, Stefan van Zundert, Luc van Leengoed, Jean Gommeren, Tim Testers en Luuk van der Weegen, alsook voor hun (bege)leiders Leon Lodiers, Lauran de Groen en Eric Vonk.