B en W kennen Villa Buuron de gemeentelijke monumentenstatus toe

STEENBERGEN – De Villa Buuron, die momenteel van boven tot onder volledig wordt gerenoveerd en gerestaureerd, staat op de nominatie om de status van gemeentelijk monument te verkrijgen.

Burgemeester en wethouders zijn er al uit, zij vinden dat het statige pand op de hoek van de Westdam met de Lindenburghlaan de gemeentelijke monumentenstatus verdient, op basis van z’n architectuur-historische, stedenbouwkundige en cultuurhistorische aspecten. Belanghebbenden hebben tot 6 januari de tijd om eventuele zienswijzen (bezwaren) in te dienen tegen dit collegebesluit.

Tien jaar nadat zij het gebouw in eigendom verworven, konden de gebroeders Buuron enkele maanden geleden eindelijk beginnen met de grondige opknap van de meer dan honderd jaar oude villa, die oorspronkelijk van de familie Moors was en later in gebruik als kantoor en bedrijfspand.

Bedoeling is nu dat er op de benedenverdieping een commerciële huurder in komt en op de bovenverdieping worden appartementen gemaakt. Na de voltooiing van deze klus, komend voorjaar, volgt de ontwikkeling van bedrijfsruimtes  met daar bovenop appartementen aan de zij- en de achterkant.