Azteken zijn aanstekelijk voor de Vlaojestáámpers

STEENBERGEN – Waren de Vlaojestáámpers vorig jaar ‘Immaol in d’n olie’, dit jaar laat de bouwclub zich inspireren door de Azteken. Dat is niet voor niets, want de grote Azatekenkoning Montezuma was enorm verzot op de leut en organiseerde bij het begin van de lente grote offerfeesten. ‘Aan dergelijke offerfeesten hebben wij onze carnaval te danken’, stellen de Vlaojestáámpers. En omdat de carnaval dit jaar zo dicht tegen de lente wordt gevierd wordt een bijzondere wagen gebouwd. En dat niet alleen: er wordt een complete Aztekenstam gerealiseerd.

“Niet alleen onze wagen heeft de Azteken als thema. Het is een belangrijk decorstuk, maar er zal ook veel aandacht besteed worden aan thematische muziek, aan figuratie en aan kostuums”, zo vertelt Koen Cuelenaere. Hij kreeg bij het ontwerpen van de nieuwe carnavalswagen ondersteuning van Rick van Merode, Maarten Sachteleben, Emiel IJpelaar en Harry-Jan van Zundert. “Onze wagen zal anders worden dan dat men van ons gewend is. Hij is voorzien van grote figuren die worden gemaakt van schuimrubber, piepschuim en grote hoeveelheden wit papier. Maar er worden ook veel natuurlijke en ‘echte’ materialen gebruikt. Denk daarbij aan hout, touw, jutte, mos en ook echte planten”, zo licht Koen Cuelenaere toe. Dat belooft een spannend geheel te worden en ook de hele entourage rond de wagen zal in stijl zijn.

Wagentjes kijken en feestavond

Inmiddels wordt hard gebouwd aan de wagen en zullen de basisscholieren op vrijdag 25 januari een kijkje mogen nemen bij de vorderingen. Een dag later – op zaterdag 26 januari – organiseren de Vlaojestáámpers hun traditionele grote feestavond en het jaarlijkse wagentjes kijken. Tijdens de feestavond op de bouwlocatie – Hoogstraat 25 – zullen diverse dweilbandjes present zijn en wordt leuk muziek gespeeld. Tussen het optreden van de bandjes door is Dj Peer actief. De avond begint om 20:30 uur en wordt om 1:30 uur afgesloten. Het uiteindelijk resultaat kan vervolgens bewonderd worden tijdens de optochten van Tullepetaonestad, Altere (A-wagens) en natuurlijk ook Strienestad.

De Vlaojestáámpers vestigen ook graag de aandacht op hun pagina’s op Facebook en Instagram. Hier kunnen de ontwikkelingen worden gevolgd.