Avontuurlijk bezoek bewoners Vossemeren aan hun boom in Vossebos

NIEUW-VOSSEMEER – Wat een avontuur was het vanmiddag voor de bewoners van De Vossemeren en hun begeleiders, tijdens hun uitje naar ’t Vossebos, waar aan de picknicktafel overheerlijke pannekoeken werden genuttigd. En als je daar dan toch bent, wil je natuurlijk we even zien wat er is geworden van de grote treurwilg die bij het vroegere zorgcentrum stond en door de Steenbergse houtkunstenaar Peter de Koning werd omgetoverd tot een prachtige speeldraak voor de dorpsjeugd.

Een bezoekje aan het gevaarte door de aan rolstoelen gebonden senioren, dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want het terrein is hobbelig en het gras staat er een paar kontjes hoog… Maar de deelnemers en vooral de begeleiders lieten zich niet uit het veld slaan.

Als het duwen van de rolstoelen niet meer lukte, was trekken altijd nog een mogelijkheid, met als bijkomstigheid dat je de afstand tot je voorganger(s) niet meer kunt inschatten. En jawel hoor, een botsing kon niet uitblijven, tot grote hilariteit van het gezelschap, toch zeker toen een begeleidster op schoot van één van de oudjes belandde.

'Zit je d'r nog in Jo?'

Iedereen lag helemaal in een deuk toen één van de begeleiders informeerde of hij zijn ‘bagage’ was verloren met de woorden: ‘Zit je d’r nog in Jo?’ Gelukkig zat Jo nog stevig in het zadel.

Eenmaal aangekomen bij de speeldraak, klonk het in koor: ‘Hé, dit is onze boom’. Vervolgens werd ook nog een bezoekje gebracht aan het hertenkampje, waar de bewoners achter het hek mochten komen, om de dieren te aaien en te voeren. De kalkoenen en de kippen kwamen wel, de hertjes daarentegen waren wat schuw.

Al met al was het een enerverende en beregezellige middag.