Autoschadeteam Van Gils: Steenbergs in hart en nieren

STEENBERGEN – Wie kent in deze gemeente het autoschadebedrijf Van Gils niet. Ooit gestart door Pol van Gils – dat was al in 1947 in het centrum van Steenbergen – vervolgens vele jaren aan de Franseweg om tenslotte te belanden op industrieterrein Reinierpolder II aan de Koperslagerij. Van Gils is een echt familiebedrijf dat nauwe banden heeft met Steenbergen en de regio. En die banden worden gekoesterd.

In 1980 kreeg de bekende Pol van Gils assistentie van zijn beide zonen Nico en Kees. Die namen het bedrijf vijf jaar later over en bouwden het uit. Nico verkocht zijn aandelen aan Kees en springt als ZZP-er nog regelmatig bij in de voorbereiding en als plaatwerker. Daarnaast is hij leraar en examinator in het onderwijs. Kees kreeg – naast de overige medewerkers – gezelschap van zijn zonen Donny (31), Joey (26) en Roy (24). Kees voert de directie en is tevens plaatwerker, Donny heeft zich gespecialiseerd in het spuitwerk, Roy is plaatwerker, zorgt voor de montage en de auto elektronica en Joey is manager.

Betrokken

De Van Gilsen hebben een nauwe band met Steenbergen. “Wij zijn hier opgegroeid en veel van onze klanten komen uit deze gemeente. Ook met hen voelen wij ons betrokken. We merken dat dit vaak wederzijds is. Onze klanten vertrouwen op ons, weten dat we een uitstekende kwaliteit leveren en dat we volledig staan achter wat we doen. We hebben een slogan: ‘Jammer dat ons werk onzichtbaar is’. Zo hoort het trouwens wel, want wat wij met veel ambitie herstellen oogt als nieuw. Alsof de schade er nooit geweest is”, legt Joey uit.

Handwerk en kennis

Hij vertelt met enthousiasme over de bijzondere expertise van hun bedrijf. “Door onze lange historie beschikken we over een schat aan ervaring en kunde. In ons vak is nog veel handwerk en dat betekent dat je dit echt in de vingers moet hebben. Maar even belangrijk is onze kennis. Die komt van pas bij het adviseren van onze klanten. We zorgen op die manier voor de beste oplossing tegen een verantwoorde prijs. Dat weten overigens ook de verzekeringsmaatschappijen die veelal de gemaakte kosten moeten vergoeden”.

‘We geven graag wat terug’

“Dat we ons lokaal betrokken voelen laten we ook graag buiten ons bedrijf merken.

Wij bestaan dankzij de gemeenschap en doen daarom ook graag wat terug. Zo sponsoren we met veel plezier een team in de Kleine Tour. Dat doen we al meer dan 25 jaar. We hebben ook goede contacten met scholen zoals bijvoorbeeld ’t R@velijn en basisschool het Podium. Van deze scholen ontvangen we leerlingen om hen te laten zien en ervaren hoe een bedrijf als het onze werkt. En we ondersteunen tal van verenigingen en stichtingen met kleine of grotere bijdragen. Omdat we een speciale band hebben met vv Steenbergen – daar zijn we al vele jaren lid van – kozen we ook voor een bijzondere samenwerking met onze club. En zo kreeg het zomeravondvoetbal een tweede leven.

In deze carnavalstijd is het ook leuk om onze ondersteuning aan de bouwclubs Vor Mekaor en de Vlaojestáámpers te vermelden. Dat doen we al vele jaren.

Dit alles geeft plezierige voldoening. Naast voldoening door tevreden klanten ook voldoening door wat we in onze gemeenschap terug kunnen doen. Hiermee wordt het zogenaamde Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen meer dan zomaar een begrip”.

Foto: v.l.n.r. Kees van Gils, Donny, Roy, Nico en Joey van Gils.