Asfalt-deklaag is afronding van opknap Zuid

STEENBERGEN – Het groot onderhoud aan de asfaltwegen in wijk Zuid zoals dat nu plaatsvindt betekent ook meteen de afronding van het forse project waarbij een nieuw leidingnetwerk is aangelegd, oude leidingen zijn gesaneerd en de wijk fris is bestraat.

Ook zijn de straten en pleintjes opnieuw ingericht en is het openbaar groen aangepakt. Daarnaast rijdt de niet reguliere bezoeker van de wijk extra rondjes vanwege het ingestelde éénrichtingsverkeer.
Het project is in drie fasen uitgevoerd. Eerst kwam het gebied tussen Anjerstraat en Acacialaan aan de beurt, gevolgd door de tweede fase Anjerstraat richting Molenweg en fase drie vanaf Acacialaan naar het puntje van Zuid tegen de rondweg aan.

Waarschuwing

Tot 20 juni – als het weer tenminste blijft meewerken – wordt een nieuwe deklaag aangebracht bij de straten waar asfalt ligt. Voetgangers en andere weggebruikers worden gewaarschuwd: vóór het aanbrengen van het asfalt wordt het wegdek voorzien van een plaklaag. Om te voorkomen dat deze aan de schoenen gaat kleven wordt geadviseerd om op de trottoirs te blijven. Het autoverkeer wordt omgeleid.

foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl