Aqua Musica werd zoals initiator Jan Ligtenberg het had gedroomd

STEENBERGEN – Hij heeft zich de afgelopen maanden een slag in de rondte gewerkt. Kreeg daarbij de medewerking van gemeente Steenbergen, tal van helpende handen en sponsoren en het resultaat was er en mag er wezen. Aqua Musica was gisteravond zoals initiator-organisator-dirigent Jan Ligtenberg het moet hebben gedroomd. Onder de zaken waar Steenbergen trots op mag zijn is dit er beslist één van. Het was een topper.

Met solisten die de show stalen, de zang van mannenkoor ABS en de muzikale begeleiding van het professionele Showorkest en Marco Brok, met de begeleidende beelden op het superscherm,  met de medewerking van de weergoden en met de komst van een groot publiek en met de warming up door de K-street jazzband werd Aqua Musica een havenconcert dat niet snel vergeten zal worden.

“Ze hebben fluwelen stemmen”, zo had dirigent Ligtenberg al aangekondigd. Hij had niets gelogen. De 13-jarige Amira stal ongetwijfeld het meest de show. Geheel verdiend, het jonge meisje heeft een prachtige stem en deed precies waarop werd gehoopt. Ze zong haar deel zuiver en oogstte alom bewondering. Ook Emilie Wijers kan zingen en deed dat ook. Bèr Schellings – zanger van het zo befaamde Mastreechter Staar – bracht eveneens wat van hem werd verwacht, dat deed ook Julien Marnier en plaatselijk talent Flip de Nijs zong het door Jan Ligtenberg geschreven havenlied met warme, vaste stem. ABS zong op het uitstekende niveau waar het sinds de komst van hun huidige dirigent naar is gegroeid.

“Ik ben trots”, sprak wethouder Cors Zijlmans aan het eind van het havenconcert. Dat was niet zonder reden. Hij bedoelde daar ook mee dat hij had genoten. En met hem het hele publiek, inclusief de uit Engeland, Spanje, Frankrijk en Duitsland afgereisde fans van Amira. Ook zij hebben een prachtig beeld gekregen van de Steenbergse haven en de mogelijkheden die deze – naast aanlegplaats – biedt. (Dat Steenbergen nog meer mooie plekken heeft konden ze overigens ook zien via de presentatie Stb Waterland van Fotoclub Steenbergen).

Op de extra mogelijkheden van de haven wees ABS-voorzitter Jan Ooms, die de Steenbergse gemeentebestuurders al een suggestie heeft gedaan voor een jaarlijks vervolg.

Vandaag

Vandaag gaan de festiviteiten rond de Steenbergse haven voort. Met alle gratis toegankelijke attracties op de havenpier en met het korenfestival waarbij zeven koren tussen 11:00 en 17:00 uur op deze pier het beste van hun kunnen laten horen. En met attracties op de Markt in Steenbergen (eveneens gratis), terwijl de winkels van het Winkelhart zijn geopend. Met het verwachte goede weer belooft ook deze dag er een te worden die geheel past in een geslaagd openingsfeest van de Steenbergse haven.

Foto’s: Mascha Diaz. Tekst: Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl